25è Aniversari d'Artesania Catalunya

La setmana del 28 de novembre al 4 de desembre s'ha celebrat els 25 anys de la inauguració del centre d'Artesania Catalunya i del primer lliurament dels guardons de Mestre Artesà. Artesania Catalunya és una entitat depenent del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
Els actes en els que s'ha combinat la inauguració d'una exposició, master-class, showroom, tallers, conferències i l'acte de lliurament de les insignies de Mestre Artesà volen mostrar el treball que ha realitzat Artesania Catalunya en aquests anys i les tasques que continua duent a terme de suport al món artesà.

El 3 d'agost de 1984 es publicà el Decret 233/1984 de la Generalitat de Catalunya que regulà l'activitat artesana del nostre país. A partir d'aquesta primera iniciativa es va desenvolupar una tasca d'estudi del sector, cerca dels interlocutors, classificació dels oficis artesans i priorització de les actuacions que s'havien de dur a terme. Un cop realitzada aquesta primera prospecció el 25 de març de 1986 el President de la Generalitat de Catalunya va inaugurar el Centre Permanent d'Artesania.
En aquest anys, els artesans del tèxtil i les institucions que vetllem pel patrimoni tèxtil artesanal també hem trobat un espai i un interlocutor a Artesania Catalunya que ha donat suport a diverses iniciatives. A la seu d'Artesania Catalunya al carrer Banys Nous, 11 de Barcelona, el CDMT i el Museu d'Arenys de Mar vam poder presentar l'Estudi dels mostraris tèxtils, l'any 2009; el CDMT ha estat l'espai triat per a Jornades i tallers que han comptat amb la col·laboració d'Artesania Catalunya, s'han organitzat Jornades i estudis com el dedicat al sector de la punta l'any 2009. Una de les iniciatives més reconegudes ha estat el lliurament dels Diplomes de Mestre Artesans que des de 1986 ha reconegut la qualitat de la tasca realitzada per diversos artesans del nostre país.
Amb la intenció de repassar aquesta història us recomanem visitar l'exposició: 25è Aniversari del centre d'Artesania Catalunya a la seva seu al carrer Banys Nous, 11. Una exposició que és un recorregut històric de la institució a partir d'un espai inspirat en un món tant genuí del nostre país com és la masia catalana.
Des d'aquest espai volem felicitar a Artesania Catalunya per aquests 25 anys d'història.

Comparteix