Inici minic

Propostes escolars

El Museu d’Arenys de Mar, Museu Marès de la Punta us proposa una visita a la mida de les vostres necessitats. Centrant-nos en el món de la punta podem parlar de moltes altres coses: el treball artesà que fan les puntaires, les característiques de l’estil modernista que es poden apreciar en moltes de les peces que conservem al Museu o com ha canviat la manera de vestir al llarg dels anys.

Si esteu interessats en fer una visita per mostrar als vostres alumnes una activitat tèxtil tant genuïna del nostre país com és la punta, podeu posar-vos en contacte que us proposarem una visita adequada al vostre currículum escolar.

L'Obrador

Els tallers tenen com objectiu principal esdevenir un espai formatiu tant d'interès didàctic com creatiu on l'alumne pugui completar la seva visita al Museu.

Mitjançant una activitat pràctica es preten aproximar a les nenes, nens i adolescens en general, a la realitat del món artesanal i industrial tèxtil. Transmetent-li una sèrie de coneixements, tot compartint i experimentant de forma divertida amb materials i processos que poden potenciar la seva part creativa i el seu interès vers determinades matèries relacionades amb l'activitat d'estampar i la varietat d'oficis que formen part de tot el procés industrial d'aquest sector.

També es mostra a l'alumne quina ha estat l'evolució al llarg dels segles XVII, XVIII, XIX fins a l'actualitat, treballant tant els antics mètodes artesanals d'estampació i tintura com les actuals tècniques.

Aula didàctica

L’objectiu de l’Aula Didàctica del Centre de Documentació i Museu Tèxtil és fer assequible al món educatiu i al públic en general el patrimoni cultural relacionat amb el teixit i la moda, per tal que descobreixin les seves infinites possibilitats com a font documental.

Amb aquesta voluntat, us proposem un seguit d’activitats a realitzar i recursos que podeu utilitzar per tal de complementar i enriquir les vostres activitats pedagògiques.

Comparteix